Banoffee Pie

Havia sentit a parlar del Banoffee Pie però mai l’havia tastat fins que un bon dia, veient La vida en dolç vaig poder veure lo fàcil que resultava preparar-lo i des d’aleshores ‘s’ha convertit en un dels meus bàsics…

Senzill de preparar, ràpid, fresc i amb el punt idoni de dolçor és la solució perfecte per aquells dies en que feu un sopar a casa i aneu tan de bòlit amb els aperitius i plats que teniu la sensació que no teniu temps de preparar unes bones postres, creieu-me, el Banoffee Pie n´és la solució!!!

Banoffee

Comencem?! Vinga, aquí van els ingredients, (la recepta està extreta del programa de BTV La vida en dolç): 1 paquet de Galetes tipus Digestive, una mica de mantega (just la que necessitem per poder “muntar” la base de galetes, segons la recepta són 175 gr., jo ho faig a ull i en faig servir menys), 1 pot d’almívar de llet, és a dir, “dulce de leche”, uns 3 plàtans, 400 gr.  de nata líquida per muntar i una mica de xocolata negra.

Preparació: Comencem preparant la base del Banoffee, per fer-ho començarem triturant les galetes, (jo sempre les trituro a mà, amb un morter, em resulta molt més fàcil i ràpid que fer-ho amb un minipimer o màquina per l’estil). Un cop triturades, les reservem. Fonem la mantega i la barregem amb les galetes triturades i ràpidament, anem posant aquesta barreja en el motlle escollit compactant-la, (ull! no fem la base molt gruixuda perquè si ens hem passat amb la mantega i la base és gruixuda, quan anem a menjar-nos-el ens costarà trencar la base amb la cullera i això és una mica incòmode i es tracta de gaudir del Banoffee!!). Quan la base estigui muntada, deixem reposar uns 15 minuts a la nevera.

Passada aquesta estoneta, posem damunt la base una bona capa d’almívar de llet, (no cal que acabem el pot! que si no poder seria tot plegat massa dolç). Fet això, tallarem a daus els plàtans i els hi posarem pel damunt de la capa d’almívar de llet. Ara és el moment de muntar la nata, (cal que la nata estigui ben freda i si el bol on la muntem l’hem deixat una estoneta al congelador o a la nevera, millor! Serà més fàcil de muntar). No cal que us quedi com la nata que venen a les pastisseries, es tracta de muntar-la però com dic jo, “mal muntada”…(Penseu que si ens passem a l’hora de batre-la, la barreja se’ns pot tallar i venir avall…). Un cop muntada, l’afegim pel damunt del pastís.

Mini Banofees

Finalment, decorem amb uns encenalls de xocolata i llestos!! 😉 Si el presenteu en gotets de sidra transparents, el resultat és espectacular ja que es veuen les diferents capes i és ideal per quan tenim convidats!

Banoffee en gots

Recordeu guardar-lo a la nevera!!

Recomanació: Us recomano que el prepareu el mateix dia que us el penseu menjar ja que si el guardem pel dia després, els plàtans maduraran massa i això alterarà el sabor final, estarà igualment bo, però si us el mengeu el mateix dia, estarà boníssim!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s