Salseta de Cireres

“SALSETA” DE CIRERES

No és aquesta una “salsa” pròpiament dita, però la seva consistència, molt menys compacta que la d’una melmelada o confitura, així com el temps que necessitem per preparar-la (super poquet), no permet que se la pugui titllar exactament com a melmelada. La recepta original l’he tret del llibre Un dulce en Nueva York, però li he canviat alguna que altra coseta com ara les quantitats de sucre i de farina de blat. Us asseguro que el seu sabor és boníssim i que combina perfectament amb qualsevol pastís de formatge que vulgueu preparar, tant per posar-li al damunt abans de servir-lo, com per posar-ho en una salsera i que els convidats se la serveixin a gust. Considero també que resulta ideal per acompanyar les taules de formatge, aquelles que penseu presentar acompanyades de fruites fresques i de melmelades, ja que el punt àcid de la cirera queda perfectament compensat amb la dolçor que li confereix el sucre.

Salsa de cireres

Ingredients: 150 grs. de cireres, entre 120 – 150 grs. de sucre (m’agrada fer servir sucre integral de canya i la quantitat va en funció de lo dolces que us agradin les coses), 1 cdta. de farina de blat (Maizena) , 10 ml de suc de llimona.

Preparació: Netegem bé les cireres i els hi traiem els pinyols, (això és molt més senzill del que a priori pot semblar), les posem en un bol i reservem. Tot seguit barrejarem el suc de la llimona amb la farina de blat (Maizena), i ho posarem a foc mig juntament amb les cireres que hem reservat i el sucre. Ho tindrem al foc 10/12 minuts i sense deixar de remenar. Un cop passat aquest temps, hem de deixar refredar la salseta abans de fer-la servir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s