Brownie de gerds i pastís de formatge

Aquí teniu una recepta per deixar bocabats als vostres convidats! Un pastís  que té  una estètica atractiva i que resulta ideal pels amants de la xocolata i el pastís de formatge! (Si mai heu provat aquesta barreja de xocolata i pastís de formatge, tasteu-ho, repetireu segur!). La recepta que us deixo a continuació és del llibre Las recetas de la pastelería Hummingbird

brownie pastis formatge i gerds2

Ingredients Brownie: 200 gr. de xocolata negra – 200 gr. de mantega – 200 gr. de sucre glas (la recepta original en porta 250 però personalment crec que és massa i a vegades, en poso 180 gr. és clar que això és qüestió de gustos… ) – 3 ous – 110 gr. de farina.

Ingredients Pastís formatge: 400 gr. formatge crema (tipus Philadelphia) – 150 gr. sucre glas – 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla – 2 ous.

Ingredients cobertura gerds: 300 ml de crema de llet espesa – 100 gr. sucre glas (tot i que m’encanta fer dolços sempre “pateixo” per les quantitats de sucre que es fan servir i sempre intento reduir-ho així que tot i que els gerds són més aviat àcids i la crema de llet sosa, en alguns casos he reduït aquí també el sucre, posant-ne uns 80 gr.) – 150 gr. gerds i algunes més que podeu fer servir per decorar.

De Gerds

Comencem?!…

Preparant el Brownie: Encenem el forn per tal que es preescalfi a 170ºC.  Posem la xocolata en un cassó i la fonem al bany maria, (ho podeu fer també amb el micro, jo prefereixo la manera tradicional). Quan la tinguem fosa i la barreja estigui homogènia, voldrà dir que ja està llesta. Tot seguit posarem la mantega i el sucre en una amassadora elèctrica i la batrem fins que estigui ben barrejada. (Recordeu que la mantega i els ous han d’estar a temperatura ambient). Hi anirem afegint els ous a poc a poc, un a un. Quan els haguem afegit tots, augmentarem la velocitat i batrem fins que la barreja sigui homogènia. A poc a poc hi anirem afegint la xocolata, barrejant-ho tot bé. Aquesta massa la posarem dins del motllo que tindrem ja engreixat i allisarem la superfície amb una espàtula.

Ho tenim?, doncs anem amb el pastís de formatge!

Preparant el Pastís de formatge: Posarem el formatge, el sucre i l’extracte de vainilla dins de l’amassadora elèctrica i, amb l’eina de batre, batrem la barreja a velocitat lenta fins que hagi espessit i sigui homogènia. Afegirem els ous un a un i sense deixar de batre, (recordar que també els ous han d’estar a temperatura ambient). Quan la barreja sigui ben cremosa i llisa podrem augmentar la velocitat de batut per tal que quedi més esponjosa  i lleugera però aneu amb compte, ja que no podem batre-ho gaire estona donat que correríem el risc de tallar la barreja…Un cop ho tinguem llest, posarem amb cura aquesta barreja damunt la massa del brownie i l’allisarem també amb una espàtula.

És ara quan ens emportarem cap el forn el motllo que conté aquestes dues barreges i fornejarem uns 30/40 minuts. El pastís de formatge ha de ser ferm al tacte, lleugerament daurat pels costats i el centre ha de quedar una mica pàl·lid.

Un cop el tinguem fet, l’haurem de deixar refredar i un cop fred, deixar-lo reposar com a mínim un parell d’hores a la nevera, tot i que si el deixem tota la nit, estarà millor.

brownie pastis formatge i gerds

Al dia següent, quan el pastís hagi reposat bé, començarem amb la Cobertura de crema: Triturarem els gerds, aquí teniu la opció de, un cop triturats, passar-los per algun sedàs per treure’ls-hi les pipetes que us hauran quedat o deixar-les, això ja és qüestió de gustos. Un cop triturats, batrem la crema de llet, el sucre i aquest triturat de gerds fins que la barreja sigui ferma però suau, no compacta. Desemmotllarem el pastís sobre una safata i estendrem la cobertura que acabem de fer pel damunt, només pel damunt, així es veuran els tres colors, i ho decorarem al gust amb els gerds restants…

(Recordeu reservar-lo a la nevera! Ah! i la recepta està basada en les mides ideals per un motllo rectangular de 33 x 23 x 5 cm).

Bon profit!!  ❤

Deixa un comentari